M´el va demanar la meva amiga Montse i em va fer molta ilusio, doncs va ser tot un repte per a mi. La veritat es que va ser molt difícil d´elaborar. Vaig procurar fer el millor, però portava moltíssima feina. el resultat va ser tot un èxit i aixo es tractava, que agradés i estès bo.
![]() |
Aquesta es la mascota |
![]() |
I així va quedar el pastís |
Per fer aquest pastís utilitzar la recepta que més s´utilitza per fer Tartas amb fondant que es el Madeira Sponge Cake (MSC), doncs es mes dens i compacte ens aguantarà molt millor el pes del fondant.
Per aconseguir que quedi perfecte s´ha de fer 24 hores abans de folrar amb fondant i decorar. Aquest pas es MOLT IMPORTANT!!! També es molt important: 1- empapar-lo amb almívar, 2- farcir-lo i 3- cobrir-lo perquè s´agafi be el fondant.
Depenent del tamany del motlle necessitarem mes o menys ingredients. Per aquest concretament, he utilitzat la recepta que tinc per un motlle de 24 cm i l´he multiplicat per tants com he fet, doncs en aquest cas era molt gran.
Ingredients:
- 8 ous a temperatura ambient
- 400 gr de mantega
- 400 gr de sucre
- 600 gr de farina
- 1 sobre de levadura Royal
- ratlladura de llimona
- 1 vaina de vainilla
- anís
Preparació:
- Posem a batre a la maquina la mantega, que tindrem a temperatura ambient, i el sucre.
- Afegim els ous, un a un sense parar de batre. Quan tenim un ou batut, afegim l´altre i aixi tots.
- Afegim la farina tamisada mica en mica i la llevadura
- Posem la ratlladura de llimona, mitja vaina de vainilla i una mica d´anis.
El posem a coure al forn a 190ºC una hora i mitja, aproximadament. Aquest pastís costa de coure. I depenen del motlle, doncs si es rectangular es cou mes ràpid que si es rodó.
Un cop tenim el pastís cuit, el deixam refredar a la reixeta uns minuts i el partim amb la lira fent dos pisos.
Al cap de 24 hores es quan ja podem farcir-lo i cobrir-lo, abans no ho feu.
El calem amb almívar, que haurem preparat i després el farcim al gust, jo vaig posar Nutella.
Cobrim tot el pastís amb crema, jo vaig utilitzar Nutella i així s´agafa millor el fondant.
![]() | |||
El cos va quedar aixi. |
Nena quina feinada! Ara, segur que era ben bo i t'ha quedat bonic de veritat
ResponEliminaPetonets :)
Moltíssimes gràcies Dolors!!! Em va donar molta feina,però va valer la pena.
ResponEliminaProba superada !!! Jaja