12 de març del 2013

Sacher

Estic fent un Sacher, però avui amb la recepta que vaig aprendre a un taller de rebosteria amb un gran pastisser de Barcelona.
Quina bona olor que fa umm........ 
Penjo les fotos perquè veieu el Sacher pas a pas.
Un cop cuit el partim per la meitat i el farcim amb mermelada


El cobrim amb la trufa i el desem a la nevera





Posem la cobertura de xocolata


Per la base del bescuit necessitem: (per un motlle de 26cm)

  • 9 ous
  • 150 gr de xocolata 54%
  • 150 gr de mantega
  • 150 gr de farina
  • 75 gr de sucre
  • 75 gr de sucre
  • 9 gr de Royal (mig sobre)

Prepararem  la trufa per cobrir el pastís:

  • 120 gr de nata
  • 150 gr de xocolata negra
  • 20 gr de sucre invertit
  • 30 gr de mantega

Ingredients pel bany Sacher:

120 gr de nata per montar
120 gr de xocolata 70 %
10 gr de sucre invertit
10 de mantega

Preparació del bescuit:

  • Separem les clares dels rovells.
  • Barregem els rovells amb 75 gr de sucre, blanquegem i reservem.
  • Posem a fondre la xocolata amb la mantega(ho podem fer el microones o al bany Maria)
  • Muntem les clares a punt de neu i quasi al final afegim la resta de sucre, els 75 gr.
  • Barregem el que hem reservat dels rovells amb les clares muntades.
  • Afegim la farina poc a poc i al final la barreja de xocolata i mantega.
  • Aboquem a un motlle prèviament untat (si es de silicona no fa falta untar-lo) i el posem a coure al forn durant uns 30 minuts.

Preparació de la trufa:

Posem la nata a bullir i desfem una mica la xocolata al microones.
Un cop la nata bulli, afegim la xocolata, el sucre invertit i la mantega.
Ho reservem a la nevera.

Preparació del bany Sacher:


Posem la nata a escalfar, sense que bulli i aboquem la nata calenta a poc a poc amb la xocolata, afegim la mantega i barregem i despres el sucre invertit, si no en teniu podeu posar sucre fi. Tot barrejant fins que quedi una massa homogènia i hem de deixar que es refredi. No es pot posar la xocolata calenta, ni tampoc freda. Hem de temperar-lo i es el mes difícil ...dominar la xocolata, el gran misteri!!! Hauríem de passar de tenir-lo calent a 39ºC i baixar-lo a 29º, això seria perfecte!

Muntatge:

Un cop tenim el bescuit, l´obrim per la meitat i afegim amb un pinzell melmelada d´albercoc. L´autentic Sacher porta la melmelada d´albercoc, tot i que podeu posar la que més us agradi, es clar!
Cobrim de trufa el bescuit i ho posem a la nevera una estona.
Després ho banyem amb el bany Sacher.

A veure que tal us surt, que aquest es mes complicat. Animeu-vos!!! El resultat es excel·lent!!
Montse Riera


2 comentaris: