Avui dilluns de Pasqua a Catalunya els padrins obsequien els seus fiols amb un pastís que li diem la Mona de Pasqua. La mes tradicional es la Sarah Bernhardt, que es un bescuit farcit amb crema de mantega i cobert amb ametlla.
Ingredients i preparació pel bescuit: (motlle de 20 cm)
- 5 ous
- 120 gr de sucre
- 120 gr de farina
- sal, canyella, vainilla
Barregem els ous i el sucre amb
les varetes, després afegim la farina tamisada i ho barregem amb la
cullera. Posem un polsim de sal, canyella en pols i vainilla.
Ho aboquem a un motlle i ho posem a coure al forn 25 min. El treiem i el deixem refredar abans de tallar en 2 mitats.Ingredients i preparació per la crema de mantega:
- 2 rovells d´ou
- 60 gr d´aigua
- 160 gr de sucre
- 300 gr de mantega
- vainilla i whisky
Posem els rovells a les
varetes i desfem. A part posem a bullir l´aigua amb el sucre fins a
arribar a 112ºC i ho apartem del foc. Baixem la velocitat de la màquina
i afegim la barreja que hem tret del foc i quan notem que s´ha refredat
una mica li afegim a poc a poc la mantega a punt de pomada i barregem
amb les varetes. Ho deixem refredar i ho desem a la nevera.
Muntatge:
- Tallem el bescuit 2 cops amb una lira.
- Amb una espàtula, cobrim el primer pis amb la crema de mantega i afegim l´altre pis.
3.El segon pis l´empapem amb una mica de whisky, ajudats pel pinzell i després posem la crema de mantega i tapem.
4-Cobrim tots els costats i pel damunt amb la crema de mantega.
5-Afegim ametlla filetejada que haurem cuit prèviament al forn, pels laterals i pel damunt.
Montse Riera
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada