Per molts anys!!!
10 gr de suc de llimona
4 fulls de gelatina
2 llimones
Ingredients:
250 gr de suc de llimona
400 gr de nata
3 clares d'ou (125 gr aprox)
150 gr de sucre
50 gr d'aigua
6 fulles de gelatina
Preparació:
Posem les clares a muntar amb les varetes o com ho feu habitualment, això cadascú amb els estris que disposeu. Per un altre banda fem un almívar amb l'aigua i el sucre i quan arribi a 121º C ho incorporem a poc a poc a les clares que tenim muntades (merengue italià) i esperem que sigui tebi.
Muntem la nata sense arribar a estar massa espessa, ens anirà molt millor i la deixem a la nevera, doncs ha d'estar ben freda.
Escalfem el suc de llimona i li afegim les fulles de gelatina, que prèviament haurem posat en remull en aigua freda. Ho afegirem a les clares que hem reservat i ara amb una espàtula afegim la nata fent moviments envolvents i suaus.
Agafem un aro de 20 cm o un motlle que es pugi desemmotllar, li posem cinta de PVC per dins i aboquem la massa.
Ho posem al congelador unes 3 o 4 hores.
Cal retirar del congelador 20 minuts abans de servir
Cobertura:
200 gr d'aigua
20 gr de sucre 10 gr de suc de llimona
4 fulls de gelatina
2 llimones
Fem bullir l’aigua amb el sucre, quan estigui dissolt, afegim la gelatina prèviament remullada i el suc de llimona, deixem refredar una mica i aboquem a la mousse freda, deixem a la nevera fins que qualli.
Bon profit!!!
Montse Riera
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada