1 d’abril del 2013

Sara

Dilluns de Pasqua, dia de "La Mona".

La Mona, es un pastís que regala el padrí al seu fillol.

El pastís pot ser de diferents tipus, el més tradicional es la Sara de mantega, però avui en dia hi ha una gran varietat i al damunt porta una figura de xocolata, sent el més tradicional els ous de xocolata.

Jo he fet la Sara i estava boníssima!!!



Recepta per un pastis per a 6-8 persones en un motlle rodó de 20 cm de diàmetre.

Ingredients i preparació pel bescuit:

  • 5 ous
  • 120 gr de sucre
  • 120 gr de farina
  • sal, canyella, vainilla
Barregem els ous i el sucre amb les varetes, després afegim la farina tamisada i ho barregem amb la cullera. Posem un polsim de sal, canyella en pols i vainilla.
Ho aboquem a un motlle i ho posem a coure al forn 25 min. El treiem i el deixem refredar abans de tallar en 2 mitats.

  

Ingredients i preparació per la crema de mantega:

  • 2 rovells d´ou
  • 60 gr d´aigua
  • 160 gr de sucre
  • 300 gr de mantega
  • sal, vainilla i whisky
Posem els rovells a les varetes i desfem. A part posem a bullir l´aigua amb el sucre fins a arribar  a 112ºC i ho apartem del foc. Baixem la velocitat de la màquina i afegim la barreja que hem tret del foc i quan notem que s´ha refredat una mica li afegim a poc a poc la mantega a punt de pomada i barregem amb les varetes. Ho deixem refredar i ho desem a la nevera.

Ho podem preparar uns dies abans, sempre que ho tinguem a la nevera!!

Muntatge:

  1. Tallem el bescuit 2 cops amb una lira.
  2. Amb una espàtula, cobrim el primer pis amb la crema de mantega i afegim l´altre pis. 

  3. El 2 pis l´empapem amb una mica de whisky, ajudats pel pinzell i després posem la crema de mantega i tapem.
  4. Cobrim tots els costats i pel damunt amb la crema de mantega.
  5. Afegim ametlla filetejada  que haurem cuit prèviament al forn, pels laterals i pel damunt.

  6. Afegim sucre de llustre pel damunt.
  7. Decorem el pastís amb la crema sobrant amb una manega pastissera al vostre gust i el desem a la nevera.
Bon Profit!!!










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada