23 de juny del 2013

Coca de llardons

A Catalunya celebrem  la Revetlla de Sant Joan  amb un bon sopar  i després : coques, cava i petards!! 
Les coques son variades : amb fruita, de llardons, de crema, de nata, de cabell d'angel i d'altres......
Jo fet la coca de llardons, que es la que mes m´agrada i es el primer cop que la faig. El aspecte ha quedat be, ja us diré si ha agradat.

Es molt fàcil de fer, us poso la recepta. El proper copa faré la pasta de full, com feia la meva mare.

Va tenir molt d'éxit!!! No en va quedar gens de la meva i n'hi havia 2 mes de llardons 😃

Ingredients:

Pasta de full (1 paquet) 
100 gr de llardons
100 gr de pinyons
1 rovell d'ou
Farina
Sucre

Estireu la pasta al marbre, posan farina pel damun i aixi poder pasar el corró per estirar-la be
 la tallem en dos troços
 El primer tall, un cop amassat  li afegim els llardons ben esmicolats i al damunt li posem l'altre tros de pasta de full.

Ara be lo important, hem de passar be el corró pel damunt, li fem 3 plecs i tornem a passar el corró, aquesta operació la repetim  3 cops i així la pasta quedarà mes ben fullada i això es nota al menjar-la.
Li donem la forma per posar a la safata del forn 

i ho pintem amb el rovell d'ou

 pel damunt ho cobrim amb els pinyons i li afegim el sucre. Li passem el ganivet donant-li forma pels costats. Ho posem al forn uns 20 min. 

BONA REVETLLA!!!!
Montse 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada