15 de juliol del 2013

Pa de pessic amb taronja amarga i cobert de xocolata negra(sense derivats làctis).

Avui es l' aniversari de la Marta i li he fet un pa de pessic farcit de melmelada de taronja amarga i cobert amb xocolata negra.I a més idoni per a persones intolerants a la lactosa o els derivats lactis.

Estava boníssim ummm

Ingredients pel pa de pessic:

-6 ous
-200 gr de sucre
-200 gr de farina
-1 sobre de llevadura Royal
-ratlladura de llimona
-una tasseta d´oli

Ingredients per la cobertura:

-300 gr de xocolata negra
-200 gr de margarina vegetal (per ser sense derivats lactis, sinó hi poso 
                                         mantega)


Abans de fer un pastís mireu que no us falti cap ingredient a casa.

Enceneu en el moment de preparar-lo, així quan tenim la massa feta ja tenim el forn calent, no ho oblideu!!! 


Preparació del pa de pessic:

Separem els rovells de les clares, barregem els rovells amb el sucre. Muntem les clares a punt de neu i ho ajuntem. Afegim la farina poc a poc i la llevadura. A continuació li afegim la ratlladura de llimona i la taceta d´oli.
Ho posem a un motlle, si es de silicona, com aquest meu, no cal engrassar-lo, doncs no s´enganxen gens ni mica i es desemmotllen amb molta facilitat.
Ho tindrem al forn uns 5 min a 250º  i després 30-35 min a 190º ( el forn encès abaix).

Punxem per comprovar que està cuit i el retirem del forn. El deixem refredar a una reixeta.

Ja el tenim el motllo apunt per coure
Amb l´ajuda d´una lira li he fet dos talls.

Amb els dos pisos que he fet i he farcit amb melmelada de taronja amarga.

Fem la cobertura, desfem la margarina o mantega i la xocolata el microones i ho deixem refredar abans d´abocar.
I cobrim el pà de pessic. (amb la reixeta del microones us anirà molt be per abocar la cobertura)




Aquest l´he decorat amb fideus de colors.


2 comentaris: