22 de març del 2014

Sacher aniversari i recepta


Avui per celebrar dos aniversaris molt especials, he fet un Sacher, era per la Laura i la Marta (neboda i tieta).

Per molts anys!! Espero que us agradi molt!!!


Us deixo la recepta per qui s´animi a fer-lo

Ingredients:

Per la base del bescuit necessitem:

  • 9 ous
  • 150 gr de xocolata 70%
  • 150 gr de mantega
  • 150 gr de farina
  • 75 gr de sucre
  • 75 gr de sucre
  • 9 gr de Royal (mig sobre)

Preparació del bescuit:

Separem les clares dels rovells.
Barregem els rovells amb 75 gr de sucre, blanquegem i reservem.
Posem al microones a fondre la xocolata amb la mantega.
Muntem les clares a punt de neu i quasi al final afegim la resta de sucre, els 75 gr.
Barregem el que hem reservat dels rovells amb les clares muntades.
Afegim la farina poc a poc i al final la barreja de xocolata i mantega.
Aboquem a un motlle prèviament untat (si es de silicona no fa falta untar-lo) i el posem a coure al forn durant uns 30 minuts.

Prepararem  la trufa per cobrir el pastís:

  • 120 gr de nata
  • 150 gr de xocolata negra
  • 20 gr de sucre invertit
  • 30 gr de mantega

Preparació de la trufa:

Posem la nata a bullir i desfem una mica la xocolata al microones.
Un cop la nata bulli, afegim la xocolata, el sucre invertit i la mantega.
Ho reservem a la nevera.

Ingredients pel bany Sacher:

300 gr de xocolata negra 70%
200 gr de mantega

Preparació del bany Sacher: 

Aquest cop he posat una cobertura dels xocolates Valrhona (xocolata suïs) que es una delicia i diuen que es la millor xocolata del món.

Fonem la mantega i afegim la xocolata, tot barrejant fins que quedi una massa homogenia i hem de deixar que es refredi. No es pot posar la xocolata calenta, ni tampoc freda. Hem de temperar-lo i es el mes difícil ...dominar la xocolata, el gran misteri!!! Hauriem de passar de tenir-lo calent a 39ºC i baixar-lo a 29º, això seria perfecte!




Muntatge:

Un cop tenim el bescuit, l´obrim per la meitat i afegim amb un pinzell melmelada d´albercoc. Cobrim de trufa el bescuit i ho posem a la nevera una estona.
Després ho banyem amb el bany Sacher.

A veure que tal us surt, que aquest es mes complicat. Animeu-vos!!! El resultat es excel·lent!!

Montse Riera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada