23 de març del 2014

Sara

Avui diumenge, he fet un Sara que espero que agradi molt!

Poso la recepta mes abaix per qui la vulgui fer.

Ingredients i preparació pel bescuit:

  • 5 ous
  • 120 gr de sucre
  • 120 gr de farina
  • sal, canyella, vainilla
Barregem els ous i el sucre amb les varetes, després afegim la farina tamisada i ho barregem amb la cullera. Posem un polsim de sal, canyella en pols i vainilla.
Ho aboquem a un motlle i ho posem a coure al forn 25 min. El treiem i el deixem refredar abans de tallar en 2 mitats.

Ingredients i preparació per la crema de mantega:

  • 2 rovells d´ou
  • 60 gr d´aigua
  • 160 gr de sucre
  • 300 gr de mantega
  • sal, vainilla i kirsh
Posem els rovells a les varetes i desfem. A part posem a bullir l´aigua amb el sucre fins a arribar  a 112ºC i ho apartem del foc. Baixem la velocitat de la màquina i afegim la barreja que hem tret del foc i quan notem que s´ha refredat una mica li afegim a poc a poc la mantega a punt de pomada i barregem amb les varetes. Ho deixem refredar i ho desem a la nevera.







Ho podem preparar uns dies abans, sempre que ho tinguem a la nevera!!

Muntatge:

  1. Tallem el bescuit 2 cops amb una lira.
  2. Amb una espàtula, cobrim el primer pis amb la crema de mantega i afegim l´altre pis. 
  3. El 2 pis l´empapem amb una mica de kirsh, ajudats pel pinzell i després posem la crema de mantega i tapem.
  4. Cobrim tots els costats i pel damunt amb la crema de mantega.
  5. Afegim ametlla filetejada  que haurem cuit prèviament al forn, pels laterals i pel damunt.
  6. Afegim sucre de llustre pel damunt.
  7. Decorem el pastís amb la crema sobrant amb una manega pastissera al vostre gust i el desem a la nevera.





Montse Riera

2 comentaris: