8 de març del 2015

Feliç dia de la dona amb un Sacher

Avui diumenge un Sacher per la meva amiga Marta!!! 

Tarta Sacher

Ingredients:

Per la base del bescuit necessitem:

  • 9 ous
  • 150 gr de xocolata 70%
  • 150 gr de mantega
  • 150 gr de farina
  • 75 gr de sucre
  • 75 gr de sucre
  • 9 gr de Royal (mig sobre)

Preparació del bescuit:

Separem les clares dels rovells.
Barregem els rovells amb 75 gr de sucre, blanquegem i reservem.
Posem al microones a fondre la xocolata amb la mantega.
Muntem les clares a punt de neu i quasi al final afegim la resta de sucre, els 75 gr.
Barregem el que hem reservat dels rovells amb les clares muntades.
Afegim la farina tamisada poc a poc i al final la barreja de xocolata i mantega.
Aboquem a un motlle prèviament untat (si es de silicona no fa falta untar-lo) i el posem a coure al forn  a 190ºC durant uns 30 minuts.
El treiem del forn i el deixem refredar a una reixeta, fins que no sigui calent i així poder desmotllar, l´emboliquem amb paper film i el desem a la nevera o el congelador, tot depen del temps que tingueu.
Jo us aconsello que el feu amb un dia d´antelació, encara que sempre no pot ser, però es com queda mes bo.

Prepararem  la trufa per cobrir el pastís:

  • 120 gr de nata
  • 150 gr de xocolata negra
  • 20 gr de sucre invertit
  • 30 gr de mantega

Preparació de la trufa:

Posem la nata a bullir i desfem una mica la xocolata al microones.
Un cop la nata bulli, afegim la xocolata, el sucre invertit i la mantega.
Ho reservem a la nevera.


Ingredients pel bany Sacher:

300 gr de xocolata negra 70%
200 gr de mantega

Preparació del bany Sacher

Fonem la mantega i afegim la xocolata, tot barrejant amb unes varilles, fins que quedi una massa homogènia i hem de deixar que es refredi. No es pot posar la xocolata calenta, ni tampoc freda. Hem de temperar-la i es el mes difícil ...dominar la xocolata, el gran misteri!!! Hauríem de passar de tenir-lo calent a 39ºC i baixar-lo a 29º, això seria perfecte!

Muntatge:

Agafem el bescuit que ja tenim refredat i l´obrim per la meitat i afegim amb un pinzell melmelada d'albercoc. Cobrim el bescuit amb la trufa i l´emboliquem amb paper film, ho posem al congelador 2 hores, si no disposeu de tant temps no passa res. Després ho banyem amb el bany Sacher i vigileu que la xocolata no es pot tocar gaire, que es molt delicada i de seguida quedant marques. O sigui que amb una espàtula l´estendrem. I ja el tenim a punt per menjar. Espero que us animeu a fer-lo i que us surti bonísim!!!







Bon profit!!!
Montse Riera







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada