17 de setembre del 2015

Sacher


Avui per l'aniversari d'un dels meus nebots, li he fet un sacher! És el que mes ens agrada a la familia, com podeu veure.

Per molts anys Nacho!!! Espero que t'hagi agradat molt.

Us explico com és fa pas a pas. Amb aquesta recepta teniu per fer un motlle rodó de 26 cm.

Ingredients

Per la base del bescuit necessitem:

  • 9 ous
  • 150 gr de xocolata 54%
  • 150 gr de mantega
  • 150 gr de farina
  • 75 gr de sucre
  • 75 gr de sucre
  • 9 gr de Royal (mig sobre)

Preparació del bescuit:

Separem les clares dels rovells.
Barregem els rovells amb 75 gr de sucre, blanquegem i reservem.
Posem al microones a fondre la xocolata amb la mantega.
Muntem les clares a punt de neu i quasi al final afegim la resta de sucre, els 75 gr.
Barregem el que hem reservat dels rovells amb les clares muntades.
Afegim la farina poc a poc i al final la barreja de xocolata i mantega.
Aboquem a un motlle prèviament untat (si es de silicona no fa falta untar-lo) i el posem a coure al forn durant uns 30 minuts.Deixarem refredat el pastis, si pot ser el dia abans millor.

Prepararem  la trufa per cobrir el pastís:

Aquesta capa de trufa, es opcional, ja que desprès la banyarem amb la cobertura.
  • 120 gr de nata
  • 150 gr de xocolata negra
  • 20 gr de sucre invertit
  • 30 gr de mantega

Preparació de la trufa:

Posem la nata a escalfar i desfem una mica la xocolata al microones.
Un cop la nata estigui calenta, pero sense bullir, afegim la xocolata, el sucre invertit i la mantega.
Ho reservem a la nevera.

Ingredients pel bany Sacher:

300 gr de xocolata negra 70%
200 gr de mantega

Preparació del bany Sacher:

Fonem la mantega i afegim la xocolata, tot barrejant fins que quedi una massa homogènia i hem de deixar que es refredi. No es pot posar la xocolata calenta, ni tampoc freda. Hem de temperar-lo i es el mes difícil ...dominar la xocolata, el gran misteri!!! Hauríem de passar de tenir-lo calent a 39ºC i baixar-lo a 29º, això seria perfecte!

Muntatge:

Un cop tenim el bescuit, l´obrim per la meitat i afegim amb un pinzell melmelada d´albercoc.
Cobrim de trufa el bescuit i ho posem a la nevera una estona.
Després ho banyem amb el bany Sacher.

A veure que tal us surt, que aquest es mes complicat. Animeu-vos!!! El resultat es excel·lent!!
Montse Riera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada