1 de novembre del 2016

Cheese cake

Ahir vaig fer un Cheese cake per celebrar l'aniversari de la meva neboda i fillola, que complia 27 anys. I així entre castanyes i panellets, a celebrar l'aniversari!!!
Per molts anys Mireia de la teva padrineta!!!


Per un motlle de 24 cm necessitarem:

Per la base cruixent:
  1. 400 gr de galetes digestives
  2. 85 gr de mantega
Pel Cheese Cake:
  1. 300 gr de llet
  2. 180 de nata líquida
  3. 75 gr de sucre
  4. 75 gr de mantega
  5. 130 gr de maicena
  6. 75 gr d'aigua
  7. 375 gr de formatge Quark
  8. 150 gr de clares d'ou

Preparació:


Comencem preparan la base de galeta. Ho podem fer amb una màquina o minipimer,  triturant-les fins que quedi pols de galeta. Desfem la mantega al bany Maria o microones i ho ajuntem amb la galeta en pols. Ha de quedar com farina mullada.

Cobrim la base d'un motlle desmuntable amb paper vegetal. Posem la base de galeta pressionant be i ho posem al congelador mentre preparem el farcit.
  • Barregem en un bol l’aigua i la maicena.
  • Escalfem la llet, la nata, el sucre i la mantega en un caso.
  • Un cop està calen, afegim al caso la maicena dissolta en l’aigua i espesa al foc, com si fos una crema.
  • Muntem les clares a punt de neu amb l’altre part del sucre.
  • En un  bol posem la crema cuita i afegim el formatge Quark. 
  • Afegim poc a poc i suaument les clares muntades.
  • Aboquem al motlle que tenim amb la base de galetes i pintem la massa  pel damunt amb ou batut.
  • Ho posem al forn uns 15 minuts. Agafarà un color torrat.

Deixem refredar.

Per  fer la salsa de maduixes:

Preparem les fulles de gelatina amb aigua freda per hidratar-les i en un cassó apart escalfem les maduixes netes amb el suc de llimona i sucre i remenem constantment, triturem al mateix temps les maduixes. Quan la salsa estigui ben calenta i triturada, afegim la gelatina, tot remenant fins que es dissolgui totalment. Un cop freda, distribuïm la salsa pel damunt el pastís i ho posem a la nevera fins el moment de consumir.
Si voleu podeu utilitzar melmelada.

Estenem la gelatina pel damunt del Cheese cake i decorem amb maduixes.

Montse Riera



2 comentaris:

  1. Quin pastís mes maco,,et superes cada día mès,enhorabona,espero la recepta.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Joan! Prometo posar la recepta aviat, perqué porto uns dies molt atrafegada i em falten hores.

    ResponElimina