11 de maig del 2013

Sacher d´aniversari

Avui he fet un "sacher" molt especial.

Ha sigut per la Clara, que es la filla de una les meves millors amigues de la infància i encara ho som i aixó es fantàstic!!! El seu marit era de la colla i allà es van enamorar i encara segueixen junts!

Per molts anys a la Clara pels seus 23 anys i per vosaltres els pares, que sou fantàstics!!!

T´estimo Lourdes!!!!
*****************************************************************

Be, us vaig a explicar una mica el sacher que he fet, avui el d´un gran pastisser de Barcelona.

Per la base del bescuit necessitem:

  • 9 ous
  • 150 gr de xocolata 54%
  • 150 gr de mantega
  • 150 gr de farina
  • 75 gr de sucre
  • 75 gr de sucre
  • 9 gr de Royal (mig sobre)

Prepararem  la trufa per cobrir el pastís:

  • 120 gr de nata
  • 150 gr de xocolata negra
  • 20 gr de sucre invertit
  • 30 gr de mantega

Ingredients pel bany Sacher:

300 gr de xocolata negra 70%
200 gr de mantega

Preparació del bescuit:

Separem les clares dels rovells.
Barregem els rovells amb 75 gr de sucre, blanquegem i reservem.
Posem al microones a fondre la xocolata amb la mantega.
Muntem les clares a punt de neu i quasi al final afegim la resta de sucre, els 75 gr.
Barregem el que hem reservat dels rovells amb les clares muntades.
Afegim la farina poc a poc i al final la barreja de xocolata i mantega.
Aboquem a un motlle prèviament untat (si es de silicona no fa falta untar-lo) i el posem a coure al forn durant uns 30 minuts.

Preparació de la trufa:

Posem la nata a bullir i desfem una mica la xocolata al microones.
Un cop la nata bulli, afegim la xocolata, el sucre invertit i la mantega.
Ho reservem a la nevera.

Preparació del bany Sacher:

Fonem la mantega al microones i afegim la xocolata, tot barrejant fins que quedi una massa homogenia i hem de deixar que es refredi. No es pot posar la xocolata calenta, ni tampoc freda. Hem de temperar-lo i es el mes difícil ...dominar la xocolata, el gran misteri!!! Hauriem de passar de tenir-lo calent a 39ºC i baixar-lo a 29º, això seria perfecte!




Muntatge:

Un cop tenim el bescuit, l´obrim per la meitat i afegim amb un pinzell melmelada d´albercoc.
Cobrim de trufa el bescuit i ho posem a la nevera una estona.
Després ho banyem amb el bany Sacher.

Quan tenim el bescuit fet el tallem pel mig, jo ho faig amb la lira, però ho podeu fer amb un ganivet.

També tallem amb l´ajuda d´un ganivet, la part de dalt que no hagi quedat be i així ho allisem. 




El paso a una reixeta un cop el tinc obert pel mig i jo li poso un escuradents a cada meitat i així ens encaixarà sempre! Sembla una tonteria i no ho es gens. 


Ara separem les 2 meitats per afegir la melmelada

Jo hi poso melmelada d´albercoc, que segons diu la tradició del Sacher, aquesta es la  que s´ha de posar.
Cadascun que posi la que mes li agradi!!

Ara li posem la trufa i el reservem a la nevera
Preparem la cobertura.
Posem el pastis al damunt d´una reixa i així serà millor per abocar la cobertura amb la ajuda d´un cullerot.


I el resultat final:
Per molts anys Clara!!! Espero el disfruteu moltisim :) Petonets
*****************************************************************
El resultat va ser excel·lent!! M ha enviat una foto després de bufar les espelmes. Moltes gràcies Lourdes :)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada