27 de gener del 2014

Mousse de llimona

En una gran festa d'aniversari, no podia faltar desprès d'un bon dinar, acompanyat d una selecció dels millors vins i xampany francès, unes delicioses postres!!!
Per l'anfitrió, que li agrada molt la llimona, li he fet una "Mousse de llimona".

Per molts anys Pere!!! 

 
Aquesta es la recepta que em va donar una gran amiga, amb alguna modificació.Es molt sencilla, mireu de tenir tots el ingredients abans de començar.

Ingredients:

-4 ous
-150 gr de sucre
-250 gr de llimona (6 llimones)
-6 fulls de gelatina (12gr)
-400 gr de nata

Preparació:

Espremem les llimones.

Posem en remull amb aigua freda els fulls de gelatina.

Separem els rovells de les clares i les batem amb el sucre (blanquegem)

Afegim en un cassó  el suc de les llimones i quan estigui ben calent, sense que arribi a bullir afegim la gelatina ben escorreguda.

Ho deixem refredar i mentrestant muntem la nata i les clares per separat.i després ho unim suaument.

Afegim la mescla de les llimones i ho aboquem en el motlle, en el que haurem posat un cinta de PVC
Ho deixem en el congelador unes 4 hores.

Cal retirar del congelador 20 minuts abans de servir.


Gelatina per la cobertura:


200 gr d'aigua
20 gr de sucre
10 gr de suc de llimona
15 gr gelicifant vegetal (el vaig comprar a Gadgets cuina)
4 culleretes de pasta de llimona

En un casò, posem aigua i sucre fins que bulli i retirem. Afegim el gelificant fins que estigui a 60º  i li posem el suc de llimona i 4 culleretes de pasta de llimona, aproximadament. si us agrada mes llimona, li afegiu mes.

Espero que us quedi molt be!
Montse Riera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada