29 de gener del 2014

Mousse de llimona

Aquest es la recepta de la Mousse de llimona que vaig aprendre en un curs, de la mà d'un gran pastisser de Barcelona.

Espero que a la meva germana li hagi agradat molt, tot i que ja m´ha dit un ocellet que si  :))

Per molts anys Carme!!! 




 Ingredients:

250 gr de suc de llimona
400 gr de nata
3 clares d'ou (125 gr aprox)
150 gr de sucre
50 gr d'aigua
10 gr d'instangel (preparat de gelatina) o 6 fulles de gelatina


Preparació:

Posem les clares a muntar amb les varetes  o com ho feu habitualment, això cadascú amb els estris que disposeu. Per un altre banda fem un almívar amb l'aigua i el sucre  i quan arribi a 121º C ho incorporem a poc a poc  a les clares que tenim muntades (merengue italià) i esperem que sigui tebi.

Muntem la nata sense arribar a estar massa espessa, ens anirà molt millor i la deixem a la nevera, doncs ha d'estar ben freda.

Escalfem el suc de llimona i li afegim el infagel i sinó en disposeu es pot utilitzar un altre tipus de gelificant, com les fulles de gelatina, posant-les en remull en aigua freda. Ho afegirem a les clares que hem reservat i ara amb una espàtula afegim la nata fent moviments envolvents i suaus.  

Agafem un aro de 20 cm o un motlle que es pugi desemmotllar,  li posem cinta de PVC per dins i aboquem  la massa.

Ho posem al congelador unes 3 o 4 hores. 



Per fer la cobertura de la mousse:

En un casò, posem aigua fins que bulli i en un got apart amb aigua freda afegirem la gelatina de llimona i la desfem, ho incorporarem quan l´aigua arrenqui a bullir  retirant-le del foc i deixem refredar.

Espero que us quedi molt be!
Montse Riera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada