27 de gener del 2014

Pastís de formatge

Vaig prometre que posaria la recepta i aqui la teniu.

I seguint amb les postres de la festa d'aniversari del Pere, vaig fer un pastís de formatge amb coulis de maduixa.

Ingredients

Per la base:

  • 150 gr de galetes maria o similars
  • 70 gr de mantega
Per el farcit:

  • 200 gr de nata
  • 400 gr de llet condensada (1 pot petit)
  • 600 gr de crema Filadèlfia o similar
  • 1 sobre gelatina Royal
Per la cobertura:
  • 300 gr de maduixes
  • 2 fulles de gelatina
  • suc de mitja llimona
  • 3 cullerades soperes de sucre

Preparació:

Comencem preparant la base de galeta. Ho podem fer amb una màquina triturant-les fins que quedi pols de galeta o minipimer. Desfem la mantega al bany Maria o microones i ho ajuntem amb la galeta en pols. Ha de quedar com farina mullada.
Cobrim la base d´un motlle desmuntable de 20 cm amb paper vegetal. Posem la base de galeta pressionant be i ho posem al congelador mentre preparem el farcit.

Per preparar el farcit, posarem tots els ingredients en un cassó a foc lent, remenem amb  energia, mirant que no quedin grumolls. Pugem el foc i seguim remenant fins que bulli (pot estar uns 10 min). Retirem del foc i ho aboquem al motllo amb la base de galeta que tenim preparat al congelador. Ho guardem a la nevera unes  hores, millor d'un dia per un altre.

Anem a fer la salsa de maduixes. Preparem les fulla de gelatina amb aigua freda per hidratar-les i en un cassó apart escalfem les maduixes netes amb el suc de llimona i sucre i remenem constantment, triturem al mateix temps les maduixes. Quan la salsa estigui ben calenta i triturada, afegim la gelatina, tot remenant fins que es dissolgui totalment. Un cop freda, distribuïm la salsa pel damunt el pastís i ho posem a la nevera fins el moment de consumir.

Montse Riera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada