4 de gener del 2014

Recepta de la Glaça Reial

Com ja vaig dir fa uns dies, avui per fi us deixo la recepta de com es fa la Glaça Reial. La veritat es que m´ha estat impossible escriure-la abans, doncs tot requereix el seu temps.

 Ingredients:

·       15 gr d’albúmina (clara d’ou en pols deshidratat)
·       80 gr d’aigua
·       500 gr de sucre de llustre
·       ¼ cullaradeta de cremor tartar (opcional) 
L’albúmina o clara d’ou en pols  la faig servir per fer la glaça, però podeu utilitzar les clares pasteuritzades que venen als supermercats. El que no deveu utilitzar mai es clara d’ou natural, per motius sanitaris, això es importantíssim si no volem tenir cap disgust.
El primer que farem es hidratar amb aigua  l’albúmina, ho posem en un bol i ho remenem i ho deixem reposar unes hores, es pot deixar tota la nit, encara que ho he fet en menys hores i queda igual de be.
En el bol d’una batedora de varetes, a la velocitat mes baixa possible posem l’albúmina i anem afegint el sucre glaç. Un cop hem afegit tot el sucre, la glaça va agafant volum i cos.

Aquesta es la glaça espesa que farem servir per delinear. Per conservar aquesta glaça, la posarem a un bol tapada amb paper film enganxat a la glaça perquè no entri l'aire. La podem guardar dues setmanes a la nevera tapada hermèticament.



Quan la vulguem tornar a utilitzar-la, tan sols hem de deixar-la una estona a temperatura ambient i ja estarà llesta un altre cop.
Per decorar les galetes necesitem fer dos tipus de glaça:
-         La glaça espesa, per delinear (això ens farà de mur de contenció)
-         La glaça líquida, pel farcit
Si volem decorar unes galetes d’una tonalitat a part de la blanca, us aconsello començar fent un color, per exemple el color vermell, el que hem de fer es separar en un bol la glaça i tenyir-la amb el colorant alimentari, la posem a una mànega pastissera amb una boquilla del número 2 i així ja tenim la glaça per delinear vermella.
Boquilles del num 2 i del num 3


Ara hem de preparar la glaça liquida o fluida i ho farem afegint a poc a poc una mica d’aigua al bol, la quantitat no us ho puc dir exacta. Jo el que faig es afegir poca quantitat d’aigua i amb una forquilla la passo pel damunt i conto fins a 5 segons, si queda marcada les línies li afegim mes aigua, fins que ja no quedi la marca de la forquilla. Crec que m’he explicat be oi?
El que si que hem de vigilar es en no posar massa aigua perquè la glaça quedarà liquida i no queda be al posar-la, a part que costa molt d’assecar.
Un cop la tenim feta, se li ha de treure l’aire, jo el que faig es donar-li un cops sobre el marbre i així es trenquen les bombolles  i la posarem a un biberó, intentant que caigui des de ben amunt, en forma de fil la glaça i així les bombolles es trencaran.

Ja ho tenim tot a punt!!! Anem a decorar les galetes!!
Us aconsello que comenceu amb dos colors, jo he començat pel blanc i el vermell.
Una galeta ben glacejada és el més important, hem de procurar que no quedin imperfeccions.
Agafem la glaça que tenim a la mànega pastissera i amb una mica paciència i pràctica, aconseguirem que ens quedin unes galetes estupendes.
Agafem la galeta i anem pressionant la mànega, poc a poc, jo començo de baix a dalt i d’esquerra a dreta i així anem fent el cordó, procureu aixecar la mànega 1 cm i el cordó surt molt millor, proveu de fer-lo fora de la galeta abans, es un consell. Sembla complicat però no ho es. Quan vulguem tallar el cordó, deixem de pressionar i retirem amb suavitat i ja està.
Un cop la tenim delineada la podem deixar assecar, però jo no ho faig, agafo el biberó i anem omplint la galeta amb la glaça intentant que arribi a tot els racons, amb l’ajuda d’un palet. Mireu el video i així es veu més clar:

No se us acudeixi per res tocar la galeta!!! Triga unes hores en assecar-se, del tot unes 24 hores.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada