23 d’octubre del 2014

Fondant Dominó de xocolata


Tal com us vaig dir, aquest mes hi ha molts aniversaris a la família i aquesta setmana ha sigut el del meu cunyat Nacho. Ell és un gran jugador i campió de dominó.

Mireu quin pastís li he preparat: Una fitxa de dominó!!! Si us fixeu aquesta fitxa no existeix jaja, però la vaig fer expressament per representar els anys.



Els pastissos amb fondant s'han de fer amb un tipus de bescuit especial, el Madeira Sponge Cake (MSC) jo particularment no em convenç i faig un pà de pessic o la recepta de la coca de iogurt, que queda boníssim i molt esponjós. 
Avui per això com el Nacho li encanta la xocolata, li he fet un pastís de xocolata, farcit amb el ganaché de xocolata i cobert amb xocolata perquè s'agafi millor el fondant. 
Us deixo la recepta per qui s'animi a fer-lo:

PASTÍS DE XOCOLATA 

Ingredients: 

       - 150 gr. de sucre 
       - 100 gr. de farina 
       - 200 gr. de mantega 
       - 200 gr. de xocolata 
       - 6 ous 
       -1 sobre de llevadura Royal 
     

Encenem el forn a 190 C i ens posem a preparar la massa. 

Desfem la xocolata al bany maria o microones i li afegim la mantega pomada. Vigileu que la mantega no ha d'estar desfeta! Quan estigui tebi afegim el sucre. Després anem afegint els rovells d’un a un. S’afegeix la farina tamisada i la llevadura. 

Montem las clares a punt de neu i les aboquem a la massa remenant amb moviments envolvents.  Ho posem en un motlle i al forn  uns 40 minuts 

Es parteix per la meitat i el deixem refredar. Jo us aconsello fer-lo un dia per l'altre o unes hores abans, ja estaria be.

Quan ja esta reposat, el farcim amb la ganache de xocolata que tindrem preparada i el cobrim amb l'ajuda d'una espàtula amb la ganache de xocolata i així s'agafi millor el fondant. 

Ganache de xocolata: 

Ingredients:

200 gr de nata
200 gr de xocolata
50 gr de mantega (opcional)

Preparació:

Posarem la nata amb un cassó al foc, sense que bulli, nomes escalfarem. Retirem del foc i afegim la xocolata i amb l´ajuda de les varetes anirem removent fins que estigui desfeta la xocolata i quedi homogènia. Si volem afegim la mantega, però després de la xocolata.
Ho deixarem refredar i després farcirem i cobrirem, doncs així es millor a l´hora de fer un pastís amb fondant







Així ha quedat

Montse Riera

2 comentaris: