19 d’octubre del 2014

Fondant Llibres

Si si, es un pastís!! Li he fet pel meu nebot Marc, en el seu 40 aniversari!!! Es el primer nebot que vaig tenir i en tinc 10.  Jo anava a l´escola de monges amb uniforme quan va néixer,  buffff quants anys!!!! Amb les amigues anàvem a la clínica a visitar-lo i com el feim ballar i jugar jaja
Es mereixia un pastís especial aquest any i com es un aventurer, viatger, li agrada la història, el dret, vaja un munt de llibres.....doncs que millor que uns llibres oi? i li he fet un llibre de Història i un de Viatges. La veritat es que m´ha donat feina, no ho negaré, però ha estat un èxit i a tota la família els hi ha agradat moltíssim.

Be us explico com l´he fet:

He fet 2 pa de pessics, en aquest he fet la coca de iogurt que després d´haver provat altres, veig que m´agrada molt mes que el MSC que diuen que es el adient per fer un pastís amb fondant. Per mi aquest o el pa de pessic son molt mes esponjós i aquest es molt fàcil de fer. L´he farcit amb una ganaché de xocolata que he preparat o si voleu podeu posar Nocilla o Nutella, el que preferiu.
He folrat un llibre de color beig i un altre marró, li he fet les pàgines de color marfil i amb un punxó li he marcat els fulls per fer-lo mes real. La tapa la he marcat amb una fulla d´scrap que sembla de pell i aixi sembla mes antic.
I aquí teniu el resultat!! He fet les lletres del nom amb uns motlles que vaig comprar i el titol dels llibres l´he fet amb un retolador comestible daurat. Que us sembla?
Us deixo les receptes:

Coca de iogurt

Ingredients:

4 ous
1 iogurt de la Fageda (queda boníssim)
3 mides de iogurt de farina
2 mides de iogurt de sucre
1 mida de iogurt d´oli
1 sobre de Royal
Ratlladura de llimona
unes gotes d´anís (opcional)

Preparació:

Aquest es el pastís mes fàcil de fer, posem tots els ingredients i ho batem tot  amb el minipimer. La farina millor posar-la i batre d´un a un, ho he provat i m´agrada mes.Proveu de fer-lo si no ho heu fet mai i ja veureu. 
Aboquem la massa a un motlle i ho posem a coure al forn uns 20 min a 190ºC

El forn enceneu-lo sempre quan comenceu a preparar el pastís! Us recomano que el feu un dia abans per cobrir amb el fondant.

Ganaché de xocolata: 

Ingredients:

200 gr de nata
200 gr de xocolata 
50 gr de mantega (opcional)


Preparació:

Posarem la nata amb un cassó al foc, sense que bulli, nomes escalfarem. Retirem del foc i afegim la xocolata i amb l´ajuda de les varetes anirem removent fins que estigui desfeta la xocolata i quedi homogènia. Si volem afegim la mantega, però després de la xocolata.
Ho deixarem refredar i després farcirem i cobrirem, doncs així es millor a l´hora de fer un pastís amb fondant




Quant ja son freds els he tallat amb la forma i he fet un llibre mes gran que l´altre.  
Preparant el ganache de xocolata.


                Farcim amb xocolata.                  Els fondants que he utilitzat, sucre glass
                      i un corró.
Cobrim amb la ganaché de xocolata perquè s´agafi millor el fondant.



Montse Riera





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada