1 d’octubre del 2014

Pastis de xocolata

Avui us escric la recepta del Pastís de Xocolata que molts m´heu demanat i fa temps que la volia escriure.


  PASTÍS DE XOCOLATA 

 Ingredients: 

       - 150 gr. de sucre 
       - 100 gr. de farina
       - 200 gr. de mantega 
       - 200 gr. de xocolata 
       - 6 ous 
       -1 sobre de llevadura Royal 
     

Encenem el forn a 190 C i ens posem a preparar la massa. 

Desfem la xocolata al bany maria o microones i li afegim la mantega pomada. Vigileu que la mantega no ha d'estar desfeta! 


Quan estigui tebi afegim el sucre. Després anem afegint els rovells d’un a un. S’afegeix la farina tamisada i la llevadura.

Muntem las clares a punt de neu i les aboquem a la massa remenant amb moviments envolvents. 
 
Ho posem en un motlle i al forn  uns 40 minuts 

Es parteix per la meitat i el deixem refredar. Jo us aconsello fer-lo un dia per l'altre o unes hores abans, queda mes bo.

El cobrim amb xocolata o el que us agradi mes i si no hi poseu res també està bo.

Per la cobertura necessitarem:
  • 200 gr de nata
  • 200 gr de xocolata del 70%
  • 25 gr de sucre
  • 25 gr de mantega
Posem la nata a escalfar al foc sense que arribi a bullir, retirem del foc e incorporem la xocolata. Quan ja ho tenim barrejat afegim el sucre i la mantega, en aquest ordre, aixi li donem brillantor i elasticitat.
La xocolata no es pot posar xocolata calenta, ni tampoc freda. Hem de temperar-la i es el mes difícil ...dominar la xocolata, el gran misteri!!! Hauríem de passar de tenir-lo calent a 39ºC i baixar-lo a 29º, això seria perfecte!
Amb l´ajuda d´un cullerot posem la xocolata pel damunt i amb una espàtula escampem, mirant de que quedi ben cobert per tots costats. 
Un cop hem posat la xocolata ja no es pot tocar!!! O ens quedaran marques, que es molt delicada. 

Montse Riera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada