27 de gener del 2018

Pastís sense derivats làctics, amb taronja i xocolata

Per l'aniversari de la meva amiga Isabel, li he fet un pastis farcit de melmelada de taronja amarga i cobert amb xocolata negra i a més idoni per a persones intolerants a la lactosa o els derivats lactis.



Ingredients pel pa de pessic:
-6 ous
-200 gr de sucre
-200 gr de farina
-1 sobre de llevadura Royal
-ratlladura de llimona
-una tasseta d´oli
-melmelada de taronja amarga (per farcir)

Ingredients per la cobertura:
-300 gr de xocolata negra
-200 gr de margarina vegetal (per ser sense derivats lactis, sinó hi poso 
                                         mantega)


Abans de fer un pastís mireu que no us falti cap ingredient a casa.
Enceneu en el moment de preparar-lo, així quan tenim la massa feta ja tenim el forn calent, no ho oblideu!!! 


Preparació del pa de pessic:

Separem els rovells de les clares, barregem els rovells amb el sucre. Muntem les clares a punt de neu i ho ajuntem. Afegim la farina tamisada poc a poc i la llevadura. A continuació li afegim la ratlladura de llimona i la taceta d´oli.
Ho posem a un motlle, si es de silicona, com aquest meu, no cal engrassar-lo, doncs no s´enganxen gens ni mica i es desemmotllen amb molta facilitat.
Ho tindrem al forn uns 5 min a 250º  i després 30-35 min a 190º ( el forn encès abaix).

Punxem per comprovar que està cuit i el retirem del forn. El deixem refredar a una reixeta.

El partim per la meitat i el farcim amb la melmelada de taronja amarga.

Fem la cobertura: desfem la margarina i la xocolata al foc o el microones i ho deixem refredar abans d´abocar i cobrim el pà de pessic.

Montse Riera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada